Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Projektbaggrund 

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og digitaliseringen er et afgørende middel både for udviklingen af den offentlige sektor og for private virksomheders vækst og konkurrenceevne. En forudsætning for virksomheders fortsatte vækst og fastholdelse af konkurrenceevne er, at tilliden til sikkerheden i vores digitale løsninger er høj. Vi skal beskytte vores data og sikre, at de digitale løsninger, vores velfærdssamfund er afhængige af, er beskyttet mod ødelæggende angreb udefra. Samtidig er antallet af hackerangreb og anden it-kriminalitet i de senere år eksploderet, og enhver virksomhed og organisation skal kunne levere et resolut modsvar.

For at imødegå eventuelle ødelæggende angreb udefra, har regeringen igangsat 25 initiativer og 6 målrettede strategier for de mest kritiske sektorers arbejde med cyber- og informationssikkerhed, og det er således også tvingende nødvendigt, at den danske arbejdsstyrke har tilstrækkelige kompetencer inden for netop cyber- og IT-sikkerhed. Undersøgelser viser, at kun hver anden danske virksomhed har en strategi for IT-sikkerhed, så der er virkelig behov for kompetenceudvikling.

Formålet med dette projekt er, at kapacitetsopbygge undervisernes kompetencer inden for især cyber- og IT-sikkerhed, hvilket på sigt vil føre til, at dimittenderne fra erhvervsakademisektoren kan blive specialister inden for området.

Der udvikles og udbydes nationale, online efter- og videreuddannelsesforløb for undervisere på de forskellige IT-uddannelser inden for cyber- og IT-sikkerhed på SmartLearnings velfungerende og gennemafprøvede digitale platform. Forløbene vil blive udviklet og gennemført med eksperter fra såvel nationale og internationale konsulenthuse og nationale cyber security-organer.

Formål

Formålet med projektet er, at udvikle og implementere nationale og online efter- og videreuddannelsesforløb for undervisere på IT-uddannelserne i erhvervsakademisektoren. Målet er at opbygge undervisernes kompetencer inden for cyber- og IT-sikkerhed. 

Leverancer 

Projektet har tre overordnede leverancer.

I første fase vil projektet afdække og etablere kontakt til relevante eksterne parter henblik på at indgå aftaler om at indgå som relevante og værdiskabende medskabere i udviklingen samt afholdelse af nationale, online efter- og videreuddannelsesforløb inden for cyber- og IT-sikkerhed.

I anden fase vil projektet udvikle og gennemføre et antal nationale og online efter- og videreuddannelsesforløb til underviserne i erhvervsakademisektoren. Dette indebærer for det første, at projektgruppen tager stiller stilling til hvilke faglige forløb der skal udvikles og for det andet, at projektgruppen i samarbejde med samarbejdspartnere udvikler færdige læringsforløb. Endelig indebærer denne leverance også, at de udviklede forløb skal testes inden lancering.

I tredje fase vil projektet skabe, få og fastholde ny viden om cyber- og IT-sikkerhed og projektet vil løbende evaluere og vidensformidle. Evalueringen og testforløbet vil involvere underviserne, og projektet vil afprøve og evaluere forløbene i samarbejde med undervisere fra de deltagende erhvervsakademier. Endelig vil projektet løbende formidle erfaringer i form af præsentationer, videoer og konferencebidrag

Har du spørgsmål?

Kontakt os 

Skærmbillede 2018-02-21 kl. 11.25.46.png

Henrik Køhler Simonsen

 Ressource- og projektchef
3615 4666
 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.