Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Projektbaggrund

Erhvervsakademiernes udbud af valgfag er mange og holdene er ofte meget små. Det taler for at samle udbuddet og sammen udvikle og tilbyde online valgfag på tværs af landet – og gerne med en stærk inddragelse af erhvervslivet, der kan profilere det enkelte valgfag og dermed uddannelsen gennem f.eks. medundervisning, oplægsholdere, cases og virtuelle studiebesøg

Ved at udvikle nationale, online valgfag med inddragelse af erhvervslivet som medundervisere får de studerende et bredere og mere spændende udvalg af valgfag, uanset hvor i landet de befinder sig.  Og samtidig kan vi reducere omkostningerne og hæve kvaliteten. Tanken er, at der på tværs af akademierne udvælges tre valgfag.

Valgfagene vælges efter størst behov, faglig kapacitet og muligheden for at indhente bidrag fra erhvervslivet. Formen på det kan både være blended eller 100 procent online på tværs af akademierne med en fælles facilitering af fagene.

Vi skal ikke være konkurrenter i erhvervsakademisektoren. Vi skal være kollegaer, også når det gælder udvikling og udbud af nationale, digitale valgfag Med udviklingen af landsdækkende udbud af udvalgte valgfag vil de studerende på alle danske erhvervsakademier få den bedst mulige uddannelse.

Formål

Formålet med projektet er at undersøge, udvikle og implementere samt evaluere tre online-valgfag, der kan udbydes i hele landet. Målet er at de studerende på denne måde får et bredere og mere spændende udvalg af valgfag, uafhængig af hvor de bor i landet.

Leverancer

Projektet har tre overordnede leverancer.

I første fase vil projektet afdække og etablere kontakt til relevante erhvervspartnere, der kan indgå som relevante og værdiskabende medskabere i udviklingen af landsdækkende, digitale læringsforløb.

I anden fase vil projektet udvikle og gennemføre tre relevante online valgfag. Dette indebærer for det første, at færdige læringsforløb med relevante digitale læringsobjekter skal udvikles og materialer færdigudvikles. Det indebærer også, at der skal gennemføres et testforløb af de tre udviklede valgfag.

I tredje fase vil projektet skabe, få og fastholde ny viden om digitale valgfag, digitale læremidler og viden om e-didaktik og projektet vil løbende evaluere og vidensformidle. Evalueringen og testforløbet vil involvere underviserne og de studerende og projektet vil afprøve og evaluere valgfagene i samarbejde med undervisere fra de deltagende erhvervsakademier samt de udvalgte studerende. Endelig vil projektet løbende formidle erfaringer i form af forskellige vidensformidliongstiltag som f.eks. film og billeder, konferencebidrag, videnskabelige artikler, konferencer, seminarer etc. 

Har du spørgsmål?

Kontakt os 

Skærmbillede 2018-02-21 kl. 11.25.46.png

Henrik Køhler Simonsen

 Ressource- og projektchef
3615 4666
 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.