smartlearning logo

Netværkskonference - Torsdag den 27. april 2023

Vi glæder os til at se dig til årets konferencen på KEA. Der er et spændende program for dagen, som du godt kan glæde dig til. Med 120 tilmeldinger til konferencen, så bliver der rig mulighed for at få hilst på gamle og nye ansigter fra sektoren. 

Bygning GBG

Vi starter dagen kl. 9.30 og slutter ved 16.30 tiden og det vil blive en dag fyldt med ny og spændende viden bl.a. fra akademierne, input udefra og med fokus på bl.a AI og ChatGPT.

PROGRAM

Kl. 9.00 - 9.30
Indskrivning, morgenmad og networking

Velkommen til Netværkskonferencen 2023

Kl. 9.30
Velkomst ved Lotte Hvid, SmartLearning

                     

Kl. 9.40
Velkomst ved rektor Steen Enemark Kildesgaard, KEA



Kl. 9.50 - 10.40
Keynote

ChatGPT: Problemet og potentialet for undervisningssektoren

Generative kunstige intelligenser som ChatGPT vil ændre måden vi underviser på og det vi underviser i. Denne nye teknologi er en slags lommeregner for tekst, og ligesom matematikken måtte ændre fokus fra facit til metode, vil generative kunstige intelligenser grundlæggende ændre vores fokus på den færdige tekst - ikke mindst som prøveform. Keynoten sætter finger på både problemet og potentialet ved nye kunstige intelligenser i undervisningssektoren – og peger på, hvordan vi etisk designer og anvender dem, så de gavner samfund og institutioner.

Nikolaj Møller er rådgiver og forsker i kunstig intelligens og etik. Han arbejder ved tænketanken DareDisrupt, der hjælper organisationer med at forstå fremtiden, give den form og gøre den formbar. Nikolaj er også tilknyttet Uehiro Centre for Practical Ethics ved Oxford Universitet, hvor han med kollegaer har en artikel om etikken ved ChatGPT på vej i Nature Machine Intelligence.

         
         Nikolaj Møller

Kl. 10.45 - 11.00
Kaffepause og networking


Kl. 11.00-11.45
Debatpanel: Hvad har AI af betydning for fremtidens undervisning?


Moderator, Lotte Hvid, SmartLearning

Panelet består af:

  • Nikolaj Møller, Rådgiver og forsker i kunstig intelligens og etik, DareDisrupt.

  • Chanella Riising, Studerende, har læst til Finansøkonom og nu en top-up bachelor i Innovation & Entrepreneurship, Cphbusiness Lyngby.

  • Morten Johannes Winstrup Hansen, Lektor og studiekoordinator for administrationsøkonom- og logistikøkonom-uddannelserne på Zealand. Underviser i metode, offentlig styring, kommunikation og servicedesign. Er i gang med et pilotstudie om, hvordan SMV'ers HR-arbejde kan blive påvirket af kommende EU-lovgivning om AI og machine learning. 


S1140122 BW 3      Chanella Riising      Morten Hansen Zealand



Kl. 12.00 - 12.35 
Sekvens 1: Vælg en workshop ud fra din interesse

AI i undervisning 

Facilitator:  Kristina Bille, SmartLearning

Lokale: Konferencesalen

Podcast

Facilitator: Jakob Hornbeck, SmartLearning

Lokale: A202, 2 sal

Ny teknologi!

Facilitator: Sara Nielsen, SmartLearning

Lokale: A302, 3 sal

Sådan kan du konkret bruge AI i din undervisning

Brugen af AI har allerede nu ændret fundamentalt på den måde, som vi bør se på viden og færdigheder i fremtiden. Spørgsmålet er ikke længere om AI
skal tillades som en del af studerendes måde at tilegne sig viden på, men snarere hvordan vi lærer vores studerende at interagere med AI.
Tue viser flere konkrete eksempler på hvordan du nu og på sigt, kan bruge AI som en ressource i din undervisning.


Tue Korsgaard, direktør i den danske Moodle-partner moxis

Podcast

Med udgangspunkt i problemstillingen, hvor podcast har været en stor del af en eksperimenterende del som undervisningsmateriale til forberedelsen, præsenteres først tankerne bag konceptet ”ServiceShowet”, samt hvordan vores eksperimenterende proces om at kaste sig ud i podcast uden at have nogle tidligere erfaringer eller kompetencer at kunne trække på. Nøgleelementerne i ServiceShowets podcast er tværfaglighed, nytænkning, debat og personlighed.

Kom og hør Daniel og Michael fortælle om hvordan de startede ”Serviceshowet”.


Serviceshowet.dk af Daniel Præstebro Nielsen og Michael Weitze Mortensen fra Zealand. https://serviceshowet.dk/

Teknologikritikkens relevans og kraft i en EA sektor


”Et opråb, en opfordring og et bud på hvordan”

ChatGPT, Moodle, Fronter, Zoom, LinkedIn, TikTok - ingen teknologier er neutrale. De er politiske, har magt, og indflydelse.

I dette oplæg besøger vi teknologikritikken for at undersøge, hvordan den kan hjælpe os med at forholde os aktivt, bevidst og konstruktivt i forhold til vores valg, brug og udvikling af teknologier i vores undervisning og i vores sektor.


Mette Wichmand, Ph.d., Læringskonsulent på KEA og underviser på Master i IKT og Læring, AAU

Kl. 12.40 - 13.30
Frokost, Kantinen

Kl. 13.40 - 14.20
Sekvens 1: Vælg en workshop ud fra din interesse

AI i undervisningen

Facilitator: Kristina Bille, SmartLearning

Lokale: Konferencesalen

Virtuelle 3D rundture

Facilitator: Jakob Hornbeck, SmartLearning

Lokale: A202, 2 sal

Vidensdeling

Facilitator: Sara Nielsen, SmartLearning

Lokale: A302, 3 sal

Intelligent Undervisning, når menneske og maskine forenes i klasselokalet

 Med ChatGPT får både studerende og undervisere en kraftfuld allieret, der kan forvandle deres måde at lære på. Kom og hør David give sit bud på, hvordan man kan bruge AI i under visningen.


“Du bliver ikke erstattet af en AI, men du bliver erstattet af en underviser som forstår at bruge AI!”

 
David Lindholm, It-didaktisk konsulent, SmartLearning

Matterport: Virtuelle 3D rundture - synergi mellem undervisning og markedsføring

Kom og hør om hvordan man kan bruge 3D skanninger af fysiske lokation til at besøge eller genbesøge steder man bruger i sin undervisning. Ligeledes kan skanningerne bruges i markedsføringen af de uddannelser der har lavet skanninger af fx laboratorier og sites de arbejder på.

På energiteknologuddannelsen lærer man bl.a. at forstå energiforbrug for enfamiliehuse og komme med forslag til forbedringer, der kan nedbringe energiforbruget. Dette gøres via både fysisk besøg og genbesøg digitalt.

Vi kigger både på det tekniske udstyr og de pædagogiske og didaktiske implikationer af at bruge 3D skanning som læringsteknologi.



Peter Rudbeck, Læringskonsulent i Learning Lab, KEA

Kollektiv intelligens via systemet QIARK

Alle er enige om at vidensdeling er relevant, men kan være svært at udføre i praksis. Udfordringerne kan være muligheden for at mødes samlet, lokationen, tidspunktet eller det fysiske rum. Nogle af disse udfordringer vil man kunne afhjælpe med systemet QIARK, som gør det muligt at dele viden på tværs, og få indsigt i opbakning til idéer.


Kenneth Hansen, Pæd. IT-konsulent, Zealand


Kl. 14.30 - 15.20
Oplevelses Værksteder, vi mødes i kantinen og går samlet med facilitator!

Sekvens 2: Vælg et af de 3 spor ud fra din interesse

VR i undervisningen

Facilitator: Kristina Bille, SmartLearning

Lokale A249/251

Lab tour

Få en inspirationstur i Tech & Story Lab og Maker Lab

Facilitator: Sara Nielsen, SmartLearning

Lab tour

Få indblik i brugen af Lab via hands-on materialelære i kombination med VR og CLO 3D

Facilitator: Siri Lykke SmartLearning

VR i undervisningen - prøv det!

Software virksomheden, TakeawalkVR vil fortæller om de projekter som de har arbejdet med i kommuner og på uddannelsesinstitutioner. 

I TakeawalkVR brænder vi for at udvikle Virtual Reality løsninger til bl.a. uddannelsesområdet. Virtual Reality giver en helt unik mulighed for at skabe immersive oplevelser, der gør undervisningen både nærværende, motiverende og konkret at arbejde med. Det er både sjovt, anderledes og særdeles lærerigt at bruge VR i undervisningen, og vi har rigtig gode erfaringer med det. At gøre VR tilgængeligt og enkelt at anvende, har altid været vores 1-prioritet og vi gør det i samarbejde med dig. Vi har flere års erfaring med både udvikling og implementering af VR-løsninger på hele uddannelsesområdet. Lige fra folkeskole til videregående uddannelser. Glæd dig til at interagere med undervisningen på helt nye måder.

På denne workshop vil du høre om cases på bl.a. uddanelser hvor VR er blevet benyttes. Du kan samtidig prøve VR brillerne og se hvordan undervisningen forgår - spring ud i det og prøv det! 


Jesper Roy og Mikkel Buch fra TakeawalkVR

Rundvisning på KEA: Opleve tidens teknologier og progressive prototyper i Tech & Story Lab og Maker Lab

I Tech & Story Lab kan du eksperimentere med tidens teknologier og skabe fængende fortællinger. Du kan bl.a.  prøve at springe ud fra et højhus i Virtual Reality (bare rolig; vi sørger for at du lander sikkert på benene) eller spille vintage digitale spil på vores RaspberryPi mini-computer. Lab’et indeholder ud over et podcast studio, en streaming-station, lysboxe til at tage produktbilleder m.v. også en masse udstyr som kameraer, mikrofoner og lysudstyr til VR-gear, eyetracking-teknologier, RaspberryPi’s og meget mere.

I Maker Lab kan du på egen hånd prøve kræfter med et moderne prototypeværksted, hvor der ikke er langt fra idé til produkt. Her finder du alt lige fra laserskæring, 3D-print og CNC-fræsning til træværkstedet, t-shirt print og serigrafi.


Frederick Lehmann Rosling og Simon Benjamin Christensen - Værkstedsansvarlig / Lab Manager, KEA

Få indblik i brugen af Lab via hands-on materialelære i kombination med VR og CLO 3D

Via de to Labs Circular Material Lab og Fashion Tech Lab har studerende gennem projekt ’Nature and Creativity’ arbejdet med materialer i en eksperimenterende og legende proces med analoge og digitale eksperimenter, som tager inspiration fra biomimicry. De studerende har fokuseret på de digitale muligheder vi som designere har i CLO 3D i sammenspil med VR som et præsentationsværktøj og undersøgelsesfelt.

De to Labs har forskellige tilgange til læring, men dette er et projekt som viser hvordan Labs kan kombineres i undervisning.


Fashion TECH LAB: Simone Olivia Bakke, Adjunkt, KEA

Circular Material LAB: Mette Marko, Adjunkt, KEA


kl. 14.30 - 16.00
Kaffe/the/kage


Kl. 15.30 - 16.20 
Keynote

Technophilosophy: Learning to think about the impact of (educational) technology!

I en evigt foranderlig verden fuld af nye avancerede teknologier, dukker også nye spørgsmål op. Hvordan skaber vi en bedre verden med teknologi? Hvad mener vi med bedre? Hvad betyder det for uddannelse? Hvad er bedre teknologi? I en humoristisk form, vil Rens van der Vorst give en morsom og ekstremt spændende præsentation, som vil få dine tanker i gang.

Han er underviser, forsker og teknofilosof ved Fontys Universitet i Holland. Han har skabt et alternativ til CAPTCHA, og bygget et vellykket, gratis og effekt værktøj TICT, samt skrevet 2 bestsellere. Hans tredje bog 'Digital Gremlins' er netop udkommet i marts ´23 og viser os, hvordan vi nogle gange kan undslippe algoritmens greb.
   
          
          Rens van der Vorst


Kl. 16.20
Farvel og tak for denne gang. Lotte Hvid, SmartLearning


Kl. 16.30
Konferencen slutter

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Faglige udstillere:

   

Målgruppe 

Undervisere i erhvervsakademisektoren, samt læringskonsulenter, ledere og andre, der beskæftiger sig med det pædagogiske arbejde i praksis.

Praktisk

Adresse: KEA, Københavns Erhvervsakademi, Guldbergsgade 29N, 2200 København N

Find vej - Københavns Erhvervsakademi (kea.dk)

Læs mere om KEA: KEA - Københavns Erhvervsakademi - Københavns Erhvervsakademi 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Konferencen er gratis for ansatte ved erhvervsakademierne (SmartLearnings ejere).

Skulle du blive forhindret i at deltage, skal afmeldingen ske senest torsdag den 20. april 2023 til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., ellers vil du blive opkrævet et noshow-gebyr på 1.000 kr.

Er du ikke tilknyttet et erhvervsakademi, er deltagergebyret 1.500 kr. inkl. moms, og fristen for afmelding er den 20. april 2023.

Alle beløb faktureres via din institution efter afholdelsen.

Når du tilmelder dig, sender vi en bekræftelse på mail. Modtager du ikke noget, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., men tjek gerne dit spamfilter først.

Ved tilmelding gav du samtykke til at modtage nyhedsbrev og andet relevant materiale fra learninghub.dk. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet igen.

Tilbagevendende inspirationsdag

Netværkskonferencen er en tilbagevendende inspirationsdag. Hvert forår inviterer SmartLearning erhvervsakademisektorens undervisere til en dag om digital læring.

Her samles 150-200 af sektorens undervisere, læringskonsulenter, ledere og andre, der ønsker input til det pædagogiske arbejde til fælles inspiration.