Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

H5P: Et værktøj til interaktiv læringsindhold

H5P, som blev oprettet af det norske open-source Joubel, er en gratis samling af værktøjer til at producere små e-læringsaktiviteter Værktøjet er åben for alle.

Bidderne produceres og ligger derefter også online, og kan integreres i egne LMSer og hjemmesider, ved hjælp af indlejringskoder.

Bruger du Moodle? Hvis ja, så kan du godt vælge dem som en læringsaktivitet, efter H5P plugin blev installeret i Moodle-systemet.

Hvis du ikke bruger Moodle så kan du oprette indhold på H5P-hjemmeside.

www.h5p.org skal du oprette en gratis profil.

Under fanen "Examples & Downloads" kan du orientere dig i de forskellige typer interaktioner og indholdselementer. Tjek de forskellige typer.

I "My account" kan du nu lave dit eget indhold ved at klikke på knappen "Create New Content".

Her skal du så vælge titel og type, give tags og udfylde, m.fl. Herefter følger du blot instruktionerne for den enkelte indholdstype.

Når du har produceret din læringsbid vil den dukke op under "My account", hvorfra du kan dele den, eller få embed-kode så den kan integreres på en anden hjemmeside.


Typer af indholdselementer

Der er for mange forskellige slags indholdselementer til at liste dem alle sammen op her. I stedet har vi lavet en grov kategorisering af dem:

  • Rene formidlingsværktøjer f.eks interaktiv video og hotspots
  • Meta-elementer f.eks Facebook og Twitter feeds
  • Hjemmesidefunktionaliteter f.eks Accordion
  • Quizelementer