Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Blended learning kombinerer undervisning i klasselokalet med online læringselementer.


Forbedring af læringseffektivitet og understøttelse af aktiv læring

I modsætning til rene online kurser er fremmødet og den personlige kontakt mellem de studerende og underviseren en del af undervisningsmetoden i blended learning.

Tanken bag blended learning er, at envejskommunikation i undervisningen, det vil sige undervisningssituationer, hvor de studerende er passive, flyttes uden for de traditionelle undervisningsrammer og rykker online.

Fremmødeundervisningen bruges til den del af undervisningen, som kræver aktivitet og dialog, eksempelvis gruppearbejde og opgaver. I blended learning fungerer underviseren således i højere grad som en mentor og facilitator end en klassisk underviser. Desuden giver blended learning en højere fleksibilitet i undervisningen både for underviser og for de studerende, der ikke skal møde op til undervisning så ofte som ved et traditionelt fremmødestudie.


Erfaringer med blended learning


Flipped classroom

Flipped classroom er et begreb, der bruges om en strategisk planlægning af undervisningen. I stedet for at bruge fremmødeundervisningen på passiv undervisning som f.eks. oplæg, optager underviseren dem på video, som de studerende kan se hjemmefra som forberedelse. På den måde frigives der tid til dialog, diskussion og gruppearbejde i det kollektive rum. I et flipped classroom ser de studerende således undervisningsfilm, deltager i online fora eller bruger internettet som udforskningsværktøj hjemmefra. Efter hjemmearbejdet bliver de studerende bedt om at engagere sig i projektarbejde, diskussioner og problemløsninger.


Forskellen af Blended Learning og Flipped Classroom

Flipped classroom og blended learning minder i princippet om hinanden. Flipped classroom er en undervisningsmetode, hvor det essentielle er, at de studerende forbereder sig hjemmefra, ved f.eks. at se et oplæg i en video eller lignende. Blended learning er en måde at strukturere undervisningen på, som blander fremmøde og online undervisning. Det betyder, at flipped classroom er en undervisningsmetode, som egner sig til den struktur, der er indbygget i blended learning.