Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Virtual Reality er en teknologi med et stort potentiale. VR giver dig unikke og virkelighedsnære oplevelser i et kunstigt læringsunivers.

Du svæver over New Yorks skyline, oplever det gamle Rom, går på opdagelse i Amazonas jungle, dykker i verdens have og svømmer med hvaler og skildpadder eller udrydder zombier på en helt almindelig onsdag aften. I den analoge virkelighed sidder du bare hjemme i din stue med en oversized brille på. Virtual Reality får det til at føles, som om du er centrum i alle oplevelser.


Hvad er Virtual Reality ?

Virtual Reality er en teknologi, som skaber meget virkelighedsnære virtuelle verdener i 3D og 360 grader. Det sker ved hjælp af en processorkraft og specielle Virtual Reality briller. Bedst af alt så kan du bruge din smartphone som skærm. I fremtiden vil din smartphone også kunne optage live i VR.


Hvad kan du bruge VR-briller til?

VR-briller er hardware, som bruges sammen med din smartphone eller computer. Brillen blev oprindeligt udviklet til VR film og spil, hvor du selv er hovedpersonen i den virtuelle verden. Indtil i dag har udviklingen af VR derfor koncentreret sig til film og spil.

Men nu har andre sektorer også fået øjnene op for potentialet. Teknologien har været kendt i årtier, hvor flysimulatorer er blevet brugt i lang tid til at klæde piloter på til at styre et fly. I dag er VR-teknologien blevet så god og virkelighedsnær, at det kan bruges som applikation i mange hverdagsscenarier. Det, kombineret med at priserne for VR-udstyret er faldet, betyder, at teknologien i dag kan blive alle mands eje.

Helt afgørende for VR oplevelsen er opløsningskvaliteten, som er det, der afgør, om vores hjerne “tror” på, at vi befinder os i den virtuelle verden. 

VR bruges allerede i mange sammenhænge for eksempel museer, ejendomsmæglere, social networking 2.0, produktpræsentationer og ikke mindst undervisning.