smartlearning logo

12 ting vi tog med os fra Netværkskonferencen

Af: Durita Hoydal, maj 2021

I starten af maj bød i indenfor til dette års Netværkskonference.

Valget af tema faldt på Den Sorte Gryde - Smagen af Læring, fordi det at undervise på mange måder minder om at lave mad. Der skal planlægges, der skal bruges opskrifter, der skal puttes mange forskellige ingredienser i den sorte gryde, og en gang imellem finder man noget i skabet man havde glemt smagte godt, og så skal der smages til og meget andet.

Vi bad alle konferencens indlægsholdere om at formulere én uundværlig ingrediens til den Sorte Gryde. Den ingrediens putter vi i gryden - og den ingrediens kommer fra hver af deres indlæg - ud fra devisen, hvordan kan vi alle anvende deres input i vores hverdag.

 

Slide fra præsentationen Mod det hybride læringsrum

Slide fra præsentationen Mod det hybirde læringsrum

 

Fra Dag 1: Ingredienser, du måske allerede har

 

Brug både det fysiske og de virtuelle rum til at skabe sammen

Lene Jensby Lange

Overvej din rolle i det didaktiske team. Hvad er du god til og hvor vil du have dine kollegaer på banen?

Morten Blichfeldt

Sig til dine studerende, at de må få al den feedback de vil, hvis de bare selv beder om den.

Laurits Rasmussen

Hav tydelige rammer og forventninger til studerendes samarbejde på organisationsniveau!

Lisbet Rask og Morten Birk Hansen

It is not either humans or robots - it is both!

Prof Dr Adriano Mussa

 

Screen dump fra presentation af værktøjet gather.town

Skærmbillede fra presentation af mødeværktøjet gather.town

 

Fra Dag 2: Måltider nydes bedst i fællesskab

 

Nothing is taught until it’s learned, and it’s the students who do the learning - so they should be working harder than the teachers!

Prof Dilly Fung

Byg klasselokalerne/mødelokalerne/kontorområderne, der ligner jeres virkelighed, det giver en bedre følelse af tilknytning til den institution man er en del af, hvis man genskaber arbejds-/studiemiljøet online!

Anne-Marie Videbæk Lassen

"Ingen kan alt. Alle kan noget. Sammen kan vi det hele".

Tue Bjerl Nielsen & Kristina Bille

 

Slide fra præsentation om FADAL - The New University model

Slide fra præsentation om The New University Model - FADAL

 

Fra Dag 3: Sådan får du det bedste ud af opskriften

 

Lad de studerende give hinanden feedback på temaprojekter

Hanne Elmer

Udlever wrap-ups med repetitionsspørgsmål efter lektionen. Gennemgå spørgsmålene i næste lektion til repetition og kontrol af læringsmål

Aksel Boje Christensen

Stil krav og sørg for at udfordre dine studerende. Vær tydelig om dine forventninger til dine studerende. Giv mere af dig selv.

Jørn Byrialsen

Recipe for Effective Learning:

  • Curriculum: Plan which type of sandwich you will make and what your final sandwich will look like.
  • Assessment: Decide how many slices of bread you will need and where you will put them to best support your sandwich.
  • Instruction: Based on the type of sandwich you planned to make, prepare your ingredients and decide where they should go.

Dr. Caroline Fell Kurban

 

Du kan finde programmet for 2021 her: Den sorte gryde - smagen af læring

Og ønsker du at se nærmere op indlægsholdernes slides, kan du finde dem her: Slides fra Netværkskonferencen 2021

 

Tilbagevendende inspirationsdag

Netværkskonferencen er en tilbagevendende inspirationsdag, hvor vi hvert år i maj inviterer SmartLearning erhvervsakademisektorens undervisere til en dag om digital læring.

Her samles 150-200 af sektorens undervisere, læringskonsulenter, ledere og andre, der ønsker input til det pædagogiske arbejde til fælles inspiration.

I lyset af corona afholdt vi konferencen online - og forsøgte os med en model, hvor vi bredte konference ud over tre eftermiddage. På denne måde fik vi plads til alle indlæggene, og kun i mindre grad udsætte vores deltagere for kognitivt overload.