Projektbaggrund
Nye ideer, nye digitale services og nye digitale måder at arbejde og samarbejde på sker med hidtil uset hast og alle skal som bekendt kunne navigere og anvende digitale teknologier.
Det er i stadig stigende grad vigtigt, at studerende skal kunne forstå, løse og samarbejde om udfordringer med og i et digitalt perspektiv. Og her tænkes ikke kun på de fagfaglige, tekniske kompetencer. De formelle kvalifikationer er naturligvis afgørende for at lykkes, men i en stadig mere kompleks og fragmenteret verden kræves mere end blot faglige kvalifikationer, hvorfor Soft skills såsom viden om og færdigheder i interpersonel og interkulturel kommunikation, samarbejde, problemløsning, professionel etik, selvledelse, innovation og kritisk tænkning for større betydning i fremtiden.
World Economic Forum påpeger, at 10 ud af 16 såkaldte “afgørende færdigheder i det 21 århundrede” kan beskrives som “soft skills”. Også EU påpeger, at behovet for en ny dagsorden for færdigheder i Europa er påkrævet. Andre undersøgelser påpeger endda, at 2/3 af de jobs, der vil være i år 2030, vil være “soft skill intensive”.
Der synes således at være et markant “soft skills gap” og mange gode argumenter for at udvikle og udbyde læringsaktiviteter, der via en digital platform vil kunne søges af studerende på de videregående uddannelser.