Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Med Panopto installeret på computeren kan du sidde hjemme i sofaen og optage dig selv, mens du eksempelvis snakker ind over et PowerPoint. Du kan også optage det, der foregår på din skærm og snakke ind over en gennemgang af pensum.

Det sidste kaldes screencasting og bruges f.eks. til instruktion af forskellig software, eksempelvis: “Nu vil jeg vise jer, hvorledes man beregner og tegner en graf, baseret på et andengradspolynomium i Excel”.

Dine film bliver automatisk gemt i Panopto. Panopto fungerer nemlig også som afspilingsportal, som du kan overføre og gemme dine videoer i. Platformen eller bare enkelte videoer kan deles med de studerende, som kan afspille dem hvor og hvornår, de vil - igen og igen.

Et eksempel på en videoopgave kunne være, at de studerende skal interviewe forskellige ingeniører. Her samles alle optagelser i Panopto, hvor holdet i fællesskab kan se resultaterne.

Ved at bruge videoer i din undervisning, kan du bruge det fysiske møde med de studerende mere effektivt til dialog og ikke bare indholdsoverlevering. Panopto findes også som app til smartphones.